Regija Dalmacija

 

Šibenik

Šibenska gradska jezgra kulturno je blago Hrvatske, a katedrala sv. Jakova pod zaštitom UNESCO-a. Na području županije nalaze se i dva nacionalna parka, Krka i Kornati.

Primošten

"Biser Jadrana" - tako već desetljećima ovaj mali mediteranski grad u srcu Dalmacije od milja zovu njegovi gosti i stanovnici. Zbog svoje sačuvane izvorne mediteranske arhitekture, prekrasnih plaža i kristalno čistog mora, Primošten je idealno mjesto za odmor.

Vodice

Vodice su turističko središte koje je godinama u vrhu hrvatskog turizma. Poznato je po svojoj živosti, ljubaznosti domaćina i po raznolikoj turističkoj ponudi.

Bilo

Bilo je naselje uz jadransku magistralu 6 km od Primoštena, a 17 km od Šibenika. Poznato je po svojim prekrasnim uvalama i plažama. Šetnjom uz obalu pruža se mogućnost i pogledati ostatke ratnih bunkera i tunela iz II. svjetskog rata.

Grebaštica

Mjesto Grebaštica, smješteno je na pola puta između Šibenika i Primoštena, u prekrasnom zaljevu i okruženo gustom borovom šumom Jelinjak.

Rogoznica

Rogoznica je malo turističko mjesto smješteno na jugu Šibensko-kninske županije.
Zbog svojih prirodnih ljepota i zaštićenog zaljeva, Rogoznica je poznato odredište nautičara i moreplovaca.

Pirovac

Pirovac je smješten 20 km od Šibenika i njegov zaljev je prirodni fenomen, usječen duboko u stijenu. Dio Pirovačkog zaljeva prirodno je kupalište sa ljekovitim blatom.

Murter

Zbog svojeg položaja i povijesti, otok Murter je jedan od najposebnjijih hrvatskih otoka.
Odlikuje ga sačuvana mediteranska arhitektura, prekrasne plaže i uvale i blizina NP Kornati.

Tribunj

Malo dalmatinsko mjesto na obali, udaljeno 3 km od Vodica sačuvalo je svoj šarm i privlačnost. U Tribunju možete naći izrazito dobru gastronomsku ponudu i privatni smještaj.