Izleti

Koraljni otoci Krapanj i Zlarin

Opis izleta:

Otoci Krapanj i Zlarin pripadaju šibenskoj rivijeri i zasigurno su jedni od najljepših od manjih naseljenih otoka u Hrvatskoj. Otok Krapanj je poznat i po tome što je otok sa najmanjom nadmorskom visinom (1.5 m) na mediteranu. Poznat je po tradicionalnom izlovu i preradi spužava. Na Krapnju se nalazi i Samostan sv. Križa iz 16 st. gdje se može posjetiti manji muzej koji sadrži zbirku spužava, koralja, amfora i antičkog posuđa.
Otok Zlarin u neposrednoj blizini otoka Krapnja ističe se svojom bujnom mediteranskom vegetacijom (alepski bor, smokve, višnje, divlje maline...) i najduljom otočnom rivom u Hrvatskoj  od 101,5 m. Na otoku Zlarinu možete vidjeti i demonstraciju izrade nakita od koralja (morske biljke), ali prije svega šarm koji otok prenosi na svakog posjetitelja, ostati će Vam u trajnom sjećanju. Na Zlarinu je rođen jedan od najbogatijih Hrvata Ante Maglica- izumitelj baterija Maglite.

Itenerar puta:

09.00 h - polazak brodom za otok Krapanj
09.30 h - dolazak na otok Krapanj (posjet muzeju spužava, koralja, amfora i antičkog posuđa).
10.45 h – polazak za otok Zlarin ( posjet radionici nakita od Koralja).
12.00 h – polazak za razgled tvrđave sv. Nikole i panorame Šibenika uz ručak na brodu
13.30 h – povratak.

Cijena: 280,00 kn po osobi!
Djeca od 6 - 12 godina: 50% popust!

U cijenu uključeno: prijevoz brodom, stručni vodič, ulaznice u muzej spužvi na otoku Krapnju i radionicu koralja na Zlarinu, ručak (mesni ili riblji meni sa prilozima).

Pošalji upit: