Izleti

Split-Trogir

Opis izleta:

Jedini Rimski car koji je dobrovoljno odstupio sa trona Rimskog carstva zvao se Dioklecijan i upravo on je u 3 st. poslije Krista na mjestu današnjeg Splita sagradio palaču da u njoj provede umirovljeničke dane. Dioklecijanova palača najveća je i najbolje sačuvana kasnoantička palača na svijetu.Istočni i zapadni zid dugački su 216 m, južni 181 m, a sjeverni 175 m. Posjetitelji grada Splita ostati će zadivljeni sačuvanom arhitekturom iz tog doba.
"Najljepši gradić na Mediteranu" - tako već desetljećima ovaj grad opisuju njegovi posjetitelji ostajući zadivljeni njegovom starom jezgrom koja, po mnogima, izgleda kao kulisa za epsko-povijesne filmove. Povijesna jezgra grada Trogira jedinstveni je spomenik kulture i stoga je 1997. godine upisana u UNESCO-vu Listu svjetske baštine.

Itenerar puta:

08.30 h polazak za Split
09.45 h dolazak u staru jezgru
10.00 h razgled - (Zlatna - Porta Aurea, Srebrna - Porta Argentea, Željezna - Porta Ferrea i Mjedena - Porta Aenea), carev mauzolej (danas katedrala Sv. Duje), kutne kule, Jupiterov hram ili Hram svih bogova, središnji trg - Peristil, te neposredno na jug od Peristila, Vestibul i prekrasne splitske rive koja je obnovljena 2007.
12.00 h ručak
13.00 h polazak za Trogir
14.00 h razgled stare jezgre grada Trogira.
Slobodno vrijeme
16.00 h povratak

U cijenu uključeno: prijevoz modernim autobusom, vodič, ručak u restoranu u Splitu.

Pošalji upit!