Kvarnerski otoci

Kvarnerski otoci

Program:
Dan 1.  – Senj - Cres:
Polazak u 07.30 h ispred škole. Ukrcaj na autocestu. Vožnja uz povremena zaustavljanja. Izlaz kod Žute lokve te vožnja prema Senju. Razgledavamo tvrđavu Nehaj – uskočku tvrđavu i simbol grada, uz stručno vodstvo. Nastavljamo put magistralom do otoka Krka. Prelazimo most te vožnja do Valbiske gdje se ukrcavamo na trajekt za otok Cres. Po dolasku u Cres, smještaj u hotel.  Razgled grada Cresa kroz kraći obilazak znamenitosti grada: Troja gradska vrata, gradska lođa sa stupom sramote, okrugla ugaona kula. Povratak u hotel. Večera, zabava, noćenje.
Dan 2. – Beli - Cres:
Doručak. Nakon doručka vožnja do mjesta Beli gdje se nalazi eko-centar Caput Insulea, obilazak izložbe o biološkoj raznolikosti cresko-lošinjskog područja, izložbe o bjeloglavim supovima te izložbe o etnološkoj baštini Tramuntane, dijela otoka Cresa na kojem je smješten i Beli, posjet oporavilištu za bjeloglave supove u kojem ih se može vidjeti iz blizine. Povratak u hotel na ručak. Ostatak popodneva slobodno za odmor, igru i razonodu. Večera, zabava, noćenje.
Dan 3. – otok Lošinj:
Doručak. Nakon doručka vožnja na otok Lošinj, posjet Lošinjskom edukacijskom centru o moru Plavi svijet i predavanje na odabranu temu. Slijedi posjet Kuli, muzejsko-galerijskom prostoru u kojem se nalazi kopija brončane statue Apoksiomen koja je pronađena u moru kraj Lošinja 1999. g. Ručak u jednom od lošinjskih restorana. Poslijepodne posjet Miomirisnom otočkom vrtu u Malom Lošinju gdje ćemo se uz pratnju stručnog vodiča upoznati s bogatom florom otoka i ljekovitim svojstvima bilja. Povratak u hotel. Večera, zabava, noćenje
Dan 4. – Jurandvor – Baška - :
Doručak. Nakon doručka, spremanje prtljage te povratak.Odlazak do luke Merag na trajekt za otok Krk.Vožnja do Jurandvora, obilazak crkve sv. Lucije gdje je nađena Bašćanska ploča. Predavanje uz repliku najstarijeg pisanog dokumenta u Hrvata. Odlazak do Baške, ručak te slobodno vrijeme uz jednu od najljepših plaža na Jadranu. Povratak magistralom. U Senju ponovno ukrcaj na autocestu. Uz kraća zaustavljanja dolazak u večernjim satima.

U cijenu uključeno: prijevoz sa turističkim autobusom i cestarina za autoput, karta za trajekt Krk – Cres – Krk i Cres – Lošinj – Cres, pratitelj - vodič putovanja, smještaj u hotelu na Cresu na bazi 2 polupansiona i 1 punog pansiona, ulaznica i vodič u tvrđavu Nehaj, ulaznica za eko centar u Beli i vodič, ulaznica za edukacijski centar u Lošinju, ulaznica za muzej Apoksiomena, ručak u Lošinju, ulaznica za Miomirisni otočki vrt u Lošinju, ulaznica za crkvu sv. Lucije i vodič, ručak u Baškoj, 3 profesora u pratnji, osiguranje prtljage i  učenika od nezgode (prema popisu učenika), troškovi organizacije, izrada DVD-a za uspomenu za svakog učenika!

Napomena: Agencija zadržava pravo promjene cijene ukoliko dođe do pada broja učenika ispod 40! Raspored programa se može mijenjati, ali agencija garantira da će se izvesti u cijelosti!

Plaćanje: Prije polaska, na temelju ugovora između agencije i roditelja - skrbnika! Odjednom ili obročno na rate!