Međimurje - Varaždin

Međimurje - Varaždin

Program:

Dan 1.  -  Zagreb  – ZOO Maksimir – Čakovec:
Polazak u 07.30 h sa autobusne stanice ili ispred škole. Ulaz na autocestu. Vožnja prema Zagrebu. Po dolasku posjećujemo ZOO Maksimir uz edukacijski film o životinjama u parku. Ručak. Nakon ručka, odlazak u centar grada. Obilazimo trg Bana Jelačića, Tkalčićevu ulicu, Kamenita vrata, Markov trg, Banske dvore, kulu Lotršćak, vožnja uspinjačom te spuštanje na Ilicu. Ukrcaj u autobus na Kaptolu te nastavak puta za Čakovec.Smještaj u hotel. Večera, diskoteka (animacijski program), noćenje.

Dan 2. – Čakovečki stari grad – muzej Međimurja – selo Mačkovec:
Doručak. Nakon odlazak u stari grad Čakovca kojeg je podigla poznata hrvatska velikaška obitelj Zrinski.  Posjećujemo Muzej Međimurja uz stručno vodstvo.Povratak u hotel na ručak. Odmor te odlazak u selo Mačkovec gdje se upoznavamo sa tradicijom obiteljskih obrta u Međimurju, ponajprije sa lončarstvom i pčelarstvom. Odmor za igre. Povratak u Čakovec.Večera, diskoteka (animacijski program), noćenje.

Dan 3. – Mlinarov poučni put – turistički kompleks Cimper:
Doručak. Polazak za Sveti Martin na Muri. Susret sa vodičem te šetanje poučnom stazom uz opise biljnih i životinjskih vrsta ovog zaštićenog kraja. Razgledavamo i stari tok rijeke Mure koja odjeljuje Hrvatsku i Sloveniju. Odmor te odlazak na ručak u Mursko središće. Nakon ručka razgledavamo spomen dom rudarstva gdje se upoznavamo sa rudarskom prošlošću Međimurja. Odmor za igre. Povratak u Čakovec. Večera, diskoteka (animacijski program), noćenje.

Dan 4. – Varaždin - :
Doručak. Nakon doručka, spremanje prtljage te polazak za Varaždin – središte Varaždinske županije. Razgled započinjemo kod baroknog groblja, razgledavamo stari barokni centar, popularni korzo, palaču Herzer i Patačić uz vodiča. Ručak. Nakon ručka, odmor uz igre te povratak autocestom. Uz kraća zaustavljanja dolazak u večernjim satima.

U cijenu uključeno: prijevoz sa turističkim autobusom,  cestarina za autoput, pratitelj-vodič putovanja, ulaznica u ZOO Maksimir, razgled stare jezgre grada Zagreba, ručak u Zagrebu, smještaj u hotelu Park*** u Čakovcu na bazi 1 punog pansiona i 2 polupansiona, ulaznica i vodič u muzeju Međimurja, prezentacija starih obrta u selu Mačkovec, šetnja Mlinarovim poučnim putem uz vodiča, posjet i ručak u turističkom kompleksu Cimper,razgled Varaždina i ručak,  3 profesora u pratnji, osiguranje prtljage i  učenika od nezgode, troškovi organizacije, jamčevina za turistički paket aranžman,pripadajući PDV-e, izrada DVD-a za uspomenu za svakog učenika!

Napomena: Agencija zadržava pravo promjene cijene ukoliko dođe do pada broja učenika! Raspored programa se može mijenjati, ali agencija garantira da će se izvesti u cijelosti!