Proizvodnja vina u Dalmaciji započinje još u 19. stoljeću. Nekoliko je autohtonih hrvatskih sorti od kojih su najpoznatiji sorta Babić, sorta Plavac mali (od crnih vina) a od bijelih vina
Pošip, Kujundžuša itd. U zadnjih nekoliko godina u Dalmaciji se razvija i vinski turizam sa puno malih obiteljskih vinarija koje proizvode i nude vina sa svojih lokalnih područja.
Osim degustacije lokalnih vina i ostalih lokalnih proizvoda, kod lokalnih vinara moguće je i educirati se o samoj proizvodnji vina , načinu berbe i načinu skladištenja.
Suvenir i memorije koji ponesete sa sobom, ostaju kao trajna uspomena.
Vinske ceste Primoštena
Izlet autobusom
Polazak: Primošten, 16h
Povratak: 20h
Sorta Babić spada u authtona hrvatska vina, a lokalitet Bucavac pokraj Primoštena jedno je od najpoznatijih vinogradskih lokaliteta u Hrvatskoj. Izlet uključuje obilazak Bucavca i lokalne vinarije.