Atena - Glifada

Atena - Glifada

Program:

Dan 1. – Trst:
Polazak u jutarnjim satima.
Vožnja autobusom do Trsta uz kraća usputna zaustavljanja. Po dolasku u Trst, ukrcaj na brod i smještaj u ¼ kabine. Isplovljavanje, plovidba Jadranom i uživanje u brodskim sadržajima ( bazen, disco, barovi, restorani...)
Večera, zabava, noćenje.
Dan 2. – Jonsko more - Patras:
Plovidba u pravcu Grčke. Ručak na brodu. Dolazak u Patras u večernjim satima. Iskrcaj s broda i nastavak puta autobusom do hotela u Patrasu. Smještaj, večera, noćenje.
Dan 3 – Patras – Korint – Epidaurus – Nauplion – Mikena – Atena/Glifada:
Doručak. Nakon doručka nastavak puta poluotokom Peleponez prema Ateni. Na putu zaustavljanje i obilazak arheoloških nalazišta starog grada Korinta. Sljedeća stanica je Epidaurus – čuveni antički teatar, obilazak i razgled lokaliteta. Nastavak puta i dolazak u turistički centar Nauplion, kraće zadržavanje i odmor. Nastavak puta do Mikene – razgled kolijevke europske civilizacije i kulture. Polazak za Atenu/Glifadu.
Smještaj u hotel, večera, zabava, noćenje.
Dan 4. – Atena – rt Sunion:
Doručak. Nakon doručka razgled Atene: trg Sintagma, trg Omonia, Parlament, Antički stadion, Atensko sveučilište, obilazak Akropole ( Partenon, Nikin hram, Erehteion...). Poslijepodne odlazak na rt Sunion i obilazak Posejdonovog hrama. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel, večera, zabava, noćenje.
Dan 5. – Atena/Glifada - Maraton:
Nakon doručka odlazak do Maratona i obilazak poprišta bitke Grka i Perzijanaca (490 g. pr.n.e.) u kojoj su pobijedili malobrojniji Grci. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Uvečer mogućnost posjete četvrti Plaka i večera u autohtom grčkom restoranu sa folklornim programom.
Dan 6. – Atena/Glifada – Delfi - Patras:
Doručak i odlazak u Delfe – najpoznatije starogrčko proročište.Razgled Apolonovog hrama. Slobodno vrijeme. Ručak. Odlazak u Patras i ukrcaj na brod za Trst. Noćenje na brodu.
Dan 7. – Patras – Jonsko i Jadransko more:
Plovidba brodom i uživanje u sadržajima broda. Večera, zabava, noćenje.
Dan 8. – Trst – povratak
Uplovljavanje u tršćansku luku u prijepodnevnim satima. Iskrcaj sa broda te nastavakj puta autobusom prema Hrvatskoj. Dolazak u večernjim satima.

U cijenu uključeno: prijevoz turističkim autobusom, pratitelj putovanja, prijvoz brodom na relaciji Trs – Patras – Trst, smještaj u ¼ kabinama na brodu (ručak i večera), smještaj u hotelu u Patrasu na bazi 1 polupansiona, razglede prema programu, smještaj u hotelu u Ateni na bazi 3 polupansiona, izlete prema programu,troškove organizacije!

Osiguranje: Dobrovoljno zdravstveno osiguranje ili paket putnog osiguranja u inozemstvu moguće je zaključiti prilikom sklapanja ugovora o putovanju!