Slavonija - Baranja - Hrvatsko podunavlje

Slavonija - Baranja - Hrvatsko podunavlje

Program:

Dan 1. – Slavonski Brod - Valpovo:
Polazak u 07.00 h sa autobusnog stanice ispred škole.
Vožnja autobusom autocestom Split – Zagreb – Osijek. Uz kraća zaustavljanja i odmor vozimo se prema Slavonskom Brodu. Dolazak u Slavonski Brod u cca 14.00 h. Odlazak na ručak te potom doček predstavnika turističke zajednice Slavonskog Broda sa konjskim zapregama u narodnoj nošnji, razgled grada i njegovih znamenitosti (program «living history»/www.tzgsb.hr/living_hr).
Nastavljamo putovanje prema Valpovu.Dolazak u Valpovo u kasnim popodnevnim satima.
Smještaj u hotelu.Slobodno vrijeme.
Večera, zabava (diskoteka sa posebnim programom – mogućnost druženja sa drugim školama), noćenje.
Dan 2.– Kopački rit – Bilje – Osijek - Belje:
Doručak. Nakon doručka polazak za park prirode Kopački Rit. Razgled parka uz stručnog vodiča i vožnja brodom,šetnja po poučnoj stazi na kojoj se nalaze table sa opisima biljnih i životinjskih vrsta u parku.Odlazak na seosko domaćinstvo u Bilje na  ručak. Prezentacija izrade eko hrane i vožnja zaprežnim kolima slavonskom ravnicom. Nakon ručka polazak za grad Osijek: razgled Tvrđe (stari grad), korza. Nakon razgleda, povratak u Valpovo uz usputno zaustavljanje u Belje za razgled vinskih podruma. Nakon razgleda, slobodno vrijeme te povratak u hotel. Večera, zabava (diskoteka), noćenje.
Dan 3.– Vukovar – Korođ:
Doručak.Polazak za grad Vukovar.Razgled bolnice uz prezentacijski film.Odlazak na Ovčaru – spomeniku mučenicima domovinskog rata te posjet memorijalnom groblju.Polaganje vijenaca i svijeće.Odlazak u Vukovar te razgled barokne jezgre i šetnice uz Dunav. Odmor te odlazak na seosko domaćinsto Korođ (Slavonsko etno selo sa životinjama). Ručak. Odmor uz igre. Povratak u hotel, večera, zabava (diskoteka), noćenje.
Dan 4.  - Đakovo - Šibenik:
Doručak. Nakon doručka polazak za Đakovo. Po dolasku razgled katedrale, Strossmayerov perivoj i trg i razgled đakovačke ergele Lipicanaca. Nakon razgleda,ručak u šokačkom ambijentu .Nakon ručka, povratak. Uz kraća zaustavljanja, dolazak u večernjim satima.

U cijenu uključeno: prijevoz sa turističkim autobusom, pratitelj-vodič putovanja, smještaj u hotelu u Valpovu na bazi 3 polupansiona,ulaznica za park prirode Kopački Rit i vodič, ručak u Slavonskom Brodu, Bilju, Đakovu i na seoskom imanju (ranču) pokraj Vinkovaca, program «živa povijest» u Slavonskom Brodu, razgled Osijeka, ulaznica u bolnicu u Vukovaru, razgled Ovčare i memorijalnog groblja u Vukovaru, razgled vojarne u Vukovaru, razgled Đakovačke katedrale i ulaznica za Đakovačku ergelu Lipicanaca, osiguranje učenika od nezgode (prema popisu učenika), troškovi organizacije, izrada DVD-a za uspomenu za svakog učenika!

Napomena:

Agencija zadržava pravo izmjene cijene aranžmana ukoliko dođe do promjene elemenata kalkulacije cijene aranžmana (promjena broja učenika, cijene goriva, cijena smještaja u hostelu i dr.). Raspored programa se može mijenjati, ali agencija garantira da će se program izvesti u cijelosti!